Kövess minket!
  
     

Az automatikus pellet kazán működése

Az automatikus pellet kazán működése
2015, április 1.

Az automatikus pellet kazán nem csak környezetkímélő, de roppant kényelmes fűtési rendszer is egyben. A pellet fűtőanyagot az épület egy megfelelően kiválasztott részében, pellettartályban kell tárolni. Nem szükséges közös helységben lennie a kazánnak és a pellettartálynak, hiszen az automatikus pelletadagolás megoldható más épületrészből is. Ha a pellet tároló egy másik helységben van, akkor egy szivattyú gégecsövön keresztül juttatja el a pelletet a kazánhoz.

A pellettároló tartályokat az épület méretéhez képest kell választani. Az optimális méretű tartályt egy fűtési szezonban mindössze egy-két alkalommal kell feltölteni. Ha a pellet kazán Solar-fűtésrendszerrel van kiegészítve, akkor természetesen lényegesen kevesebb tüzelőanyagra van szükség, így a pellet utántöltésre is ritkábban kerül sor.

A pellet tárolóból egy csiga automatikusan továbbítja a fűtőanyagot a kazánba, annyit és akkor, ami éppen a fűtéshez szükséges. A pellet elégése során keletkező hamu a kazán aljában, egy hamutálcán gyűlik össze, melyet mindössze néhány havonta kell üríteni. Ez az egyetlen tevékenység, amit el kell végezni a fűtési szezon során, minden más teljesen automatikus.

Ennek a korszerű fűtéstechnikának köszönhetően akár 70%-os megtakarítás érhető el, ezért érdemes megfontolni a pellet kazán lehetőségét.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
pellet kazánok 1
Kényelem felsőfokon a pellet kazánokkal

Az automatikus működésű lambdaszondás pellet kazán lehetővé teszi, hogy a mai energiafüggő világban az olcsó, energiakímélő és környezetbarát fűtési megoldást...

Close