Kövess minket!
  
     

Pellet készülékek választása

Pellet készülékek választása
2015, április 1.

A pellet készülékek állandó odafigyelést nem igényelnek, teljesen automatikusak. A tüzelőanyag és az égési levegő mennyiségét a központi egység szabályozza a minél magasabb égési hatásfok és az optimális működés érdekében.

A pellet a készülékben található csiga segítségével a tartályból eljut a kazánba, az égéstérbe. Az izzító ellenállás által felhevített levegő segítségével történik a meggyújtás. A füst gázventilátor segítségével távozik az égéstermék a füstcső csatlakozón keresztül.

Hogyan érdemes pellet készüléket választani?

Ha kicsi a hely a kazánházban, de a gáz, vagy villanykazánnal már az egekbe szállt a fűtési költsége, akkor inkább a kompakt MultiPellet készülékeket érdemes megnéznie. A kazánok tartalmazzák a fűtési keringető szivattyút, tágulási tartályt, légtelenítő szelepet, csak egy kéménycsonk, egy radiátoros, vagy padlófűtésű rendszer kell a beüzemelésükhöz.

Ha nagyobb hely van, akkor szinte bármelyik készülék szóba jöhet. A Biomassza, MultiPellet és a Szuperkazán megoldások közül a többnapi tüzelőanyag betárolására alkalmas kazánházi típusokat ajánljuk. Ezek a készülékek a tartállyal együtt 2 x 1-1,5 méter helyet foglalnak el, és akár 1,5 – 2 heti tüzelőanyag betárolást tesznek lehetővé.

A pellet kazánok rendkívül korszerű megoldást kínálnak, azonban a döntés előtt ajánlott megvizsgálni a részleteket.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
pellet kazánok 2
Az automatikus pellet kazán működése

Az automatikus pellet kazán nem csak környezetkímélő, de roppant kényelmes fűtési rendszer is egyben. A pellet fűtőanyagot az épület egy...

Close