Kövess minket!
  
     

Tudnivalók az olajtüzelésű álló kazánokról

Tudnivalók az olajtüzelésű álló kazánokról
2015, április 1.

Otthonunk fűtőrendszerének kialakítása igen komoly kérdés, hiszen hosszú távra tervezünk, így időtálló és megbízható megoldást kell keresnünk.

A padlóra, földre állítható olaj kazánok folyékony  (fűtőolaj, gázolaj, fáradt olaj)  fűtőanyagok égetésére szolgáló hőtermelők. A tüzelőanyag égetése során felszabaduló hő a fűtési rendszerben áramoltatott közvetítő közeg hőleadásával fűti fel a belső teret.

A fűtőkazánok csak épületfűtésre szolgálnak, a fűtés mellett melegvíz előállítására is alkalmas típusok a kombinált vagy kombi készülékek. Utóbbi esetben a készülék rendelkezhet saját tárolóval, vagy különálló melegvíztárolóhoz csatlakozhat, az így létrejött hőközpontok lényege, hogy nagyobb melegvíz fogyasztási igényeket is ki tudnak elégíteni.

Az olajtüzelésű kazánok évtizeddel ezelőtt terjedtek el, mára azonban jelentősen visszaszorultak a tüzelőanyag árának kedvezőtlen alakulása miatt. Az olajkazánok előnye, hogy ott is alkalmazhatók, ahol nincs kiépítve gázhálózat. A tüzelőolaj tárolása egyszerűbb, helytakarékosabb a szilárd fűtőanyagokénál, és hamuzással sincs gond.

Fontolja meg a döntést, és ha bizonytalan, kérje szakember tanácsát, hogy otthona komfortos és gazdaságosan fenntartható legyen!

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Előző cikk olvasása:
egyéb kazántípusok 1
Mit érdemes tudni a gázkazánról?

A gázkazán egy olyan készülék, amely valamilyen éghető gáz elégetésével hőenergiát szabadít fel, a felszabaduló hőt közvetítő közeg, hőátadás segítségével, jellemzően vízzel, közöl távolabbi pontokra. Nagyságrendileg az erőművi kazánoktól a...

Close